Overzicht & Structuur

Kr8
Voor het KR8-Kollektief West-Brabant verzorgde ik de set documenten (uitnodigingsbrief, plattegrond en folders) voor ouders en jongeren en de interne documenten (handleiding/werkwijze) voor het secretariaat.

Richting & Perspectief

VHB
In opdracht van Veiligheidshuis Baronie Breda schreef ik het jaarverslag. De aanpak complexe problematiek uit 2015 verschoof in 2016 naar maatwerk complexe problematiek – doeltreffend en creatief.

Plezier & Energie

Storkje
Voor de speurkaart ‘Zoek samen met Storkje naar de schatten van Sectie-C’ schreef ik de teksten. Met deze speurkaart konden kinderen Sectie-C gaan ontdekken tijdens de Dutch Design Week 2017.

Troost & Steun

Het ging van eiges
Ik volgde Jeffry Verdult in zijn zoektocht naar zijn biologische familie en legde dit vast in het verhaal Het ging van eiges.

Artikelen en nieuwsbrieven

artikelen en nieuwsbrieven
Voor diverse organisaties schreef ik artikelen en nieuwsbrieven waarin de verhalen en belevenissen van mensen centraal staan. Voorbeelden: kennismaken met medewerkers van een organisatie, ouderen die enthousiast over hun vrijetijdsbesteding vertellen of betrokken burgers die duidelijk willen maken hoe belangrijk hun stichting voor de wijk is.

Bijzondere boekjes

Herinneringsboekje Momentje met Marlies
Voor verschillende personen tekende ik hun persoonlijk verhaal op. Ik maakte een herinneringsboekje voor de dierbaren rondom Marlies. Voor de ouders van Daan legde ik de zwangerschap, geboorte en eerste maanden van Daan’s leventje vast. Samen met mevrouw de Vries dook ik in de familiegeschiedenis van haar oma. Voor de ouders van Jochem maakte ik een verhaal over de belevenissen van hun kleuter in de grote mensenwereld.

Toespraken

Toespraken
Diverse families heb ik ondersteund bij het afscheid nemen van een dierbare. Op basis van een gesprek schreef ik de uitvaarttoespraak. Met woorden die duidelijk vertellen wie de overledene eigenlijk was. Een toespraak die recht doet aan het leven van de overledene.

Folders

Voor verschillende organisaties schreef ik teksten voor folders. Zoals bijvoorbeeld de informatie-uitingen voor een werkconferentie over het thema complexe scheidingen in opdracht van de gemeente Breda. Voor het Veiligheidshuis Baronie Breda schreef ik de tekst voor de folder over het maatwerk complexe problematiek.

ZeBra

Eigen werk van Anne, Zeeuwse Brabander (ZeBra). Elfjes, verhalen, gedichten. Vaak geschreven met de rode pen en altijd is er een noodzaak. Roeren en husselen op zoek naar puzzelstukjes.

Websites

websites - tekstschrijver
Voor diverse organisaties verzorgde ik website-teksten, variërend van het vernieuwen van de gehele website tot een FAQ-pagina.